15 Temmuz 2013 Pazartesi

Şampiyon Fransa!




Istanbulda Fifa'nın en büyük 2. organizasyonu oynanacak ve bu organizasyon dahilinde Türk futbolseveri futbola doyacak ve Dünyanın yeni yıldızlarını yeşil sahada henüz yıldızları parlamadan izleyecekti, bu muhteşem bir fikirdi. 
Kuralar çekilirken herkesin aklında Fransa ve İspanya'nın hangi gruplarda olacağıydı, kuralar çekildi iki dev takım A Grubunda birlikte mücadele edecekti , bir de yetmezmiş gibi U-20 turnuvalarının her zaman korkulan takımlarından biri Ghana ve acaba sürpriz yapabilir mi denilan USA de bu grupta yer alıyordu. Tabi A grubunun böylesine zorlu olması İstanbulda yaşayanlar için müthiş bir haberdi. 



(Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Paul Pogba)









Fransa ilk maçında Türk Telekom Arena Stadında Ghana ile karşılaşıyordu. Ghana inanılmaz bir güçle rakibi kendi kalesine sıkıştırırken, Fransızlar neye uğradıklarını şaşırmış ama bu travmadan bir anda çıkmayı başarmış, 2. yarıya bambaşka bir  Fransa olarak çıkmışlar nitekim 65. dakikada Sevilla'nın yıldızı Kondogbia kapıyı aralıyor ve ardından Fransa 3-1 kazanıyordu. 2. maçında ise USA ile karşılaşan Fransa 1-0 önde götürdüğü maçı son dakikalarda muhteşem bir frikik organizasyonu sonucu elinden kaçırıyordu, Fransa'da büyük bir şok hakimdi, ve oyuncuların ağzını bıçak açmıyordu .Hepsi bu olanlara inanamamakta ve moral bozukluğunu üstünden atmaya çalışmaktalardı. Grubun son maçında ise İspanya ile karşılaşan Fransa bir erken final maçına çıkıyordu adeta, bu maçta Fransa'nın yıldızı Pogba  ve İspanya'nın yıldızı Deulofeu dinlendiriliyordu ve maç İspanya'nın 2-1 lik galibiyetiyle sona eriyor ve Fransa grubu 2. tamamlıyordu.

Fransa rotasını Gazi Antep'e çeviriyordu, Gaziantep yolculuğu pek yormamış olsa gerek sakatlığı sona eren Kurt Zouma'nın da takıma katılmasıyla Fransa Türkiye 4-1 gibi rahat bir skorla geçiyordu.Çeyrek finalde ise rakip Yunanistanı eleyen Özbekistan oluyor , Fransa ise yine zorlanmadan 4-0 ile sonuca ulaşıyordu.

Yarı Finalde Bursa'da eski bir dost Ghana ile karşılaşan Fransa ilk maç kadar rahat oynayamıyordu bu sefer , Ghana daha alttan ve daha temkinli bir oyunla sahaya çıkıyordu, Fransa hücumu zaman zaman Ghana karşısında tıkansa da Thauvin'in 2 golüyle Fransa finale doğru emin adımla ilerliyor ve Finaldeki rakibi ise turnuva favorisi İspanya'yı eleyen Uruguay oluyordu.







Final maçı için takımlar tekrardan İstanbula ulaşıyordu, artık futbolcuların döktükleri terler sonucunu alacak finalde ise yalnız bir takım kazanacaktı, final her finalde olduğu gibi iki takımında temkinli oyunuyla başladı seyrek gol pozisyonları olsa da 120 dakika boyunca oyunda gol sesi çıkmayınca sonucu artık penaltılar belirleyecek, bu noktada ise kalecilerin bireysel başarıları ön planda olacaktı. Fransa'nın kalesini PSG 'nin 2. kaleciliğini de yapan Areola korurken Uruguayın kalesini ise Turnuva da altın eldiven ödülünü kazanan Guillermo de Amores koruyordu. Penaltı atışları sonucunda kupaya uzanan Fransa olurken akıllarda Areolanın kurtardığı penaltılar ve müthiş refleksleri kalıyor, damaklarda tat bırakıyordu turnuva ve Fransa tüm futbolcularıyla en çok istediği kupayı kaldırıyordu.




0 yorum:

Yorum Gönder