29 Kasım 2012 Perşembe

Futbolun İkiz Biraderleri




-Futbol günümüzde pek de kardeşlik değildir. Yeşil sahaların tartışmalardan beslendiği şu zamanlarda futbolun renklendirici unsurlarından biri olan kardeşlik bazen sıkı ilişkilerde, çok nadir de olsa kimi zaman ise kan bağı ile kurulduğunu görüyoruz. Bu nadir durumu beraber inceleyelim sizinle. İşte Futbolun en ünlü ikiz kardeşlerinden bir kaçı;
1-Rafael-Fabio Pereira Da Silva 




Rafael(sağdaki) ve Fabio kardeşler futbolun en genç ikizlerinden.İkizler Rio De Jenario'ya 1 saat uzaklıkta bulunan Petropolis şehrinde Dünyaya gelmişler ve 5 yaşında Brezilya sokaklarında top peşinde toz yutmaya başlamışlar. Fluminense alt yapısında temelini alan ikiliden Manchester Uniteda ilk yolu düşen Rafael olmuş, daha sonra 18 yaşına basan fabio ise 2008 de Manchester akademisinin üyesi olmuş. Bu ikili günümüzde dikkatleri ne kadar üzerlerine çekmiş olsa da yalnızca birisi Alex Ferguso'nun onayını alabildi: Rafael. Artık yolları bir daha kesişir mi bilinmez ancak Dünya futbolu yetenekli bir ikiz biraderler kazanmışa benziyor.;

2- Philipp-David Degen



İsviçreli ikizlerden David altyapısını FC.AArau Philipp İse Baselde almış. Birlikte Aarau ve Basel takımlarında aynı anda top koşturan ikizlerden oynadığı klupleri göz önünde bulundurursak Philipp Dortmund ve Liverpool formalarını giydiği için bir adım önde kariyer olarak. Diğer türlü bu ikiliyi ayırmak biraz zor olsa gerek.Rafa Benitez Philippin Liverpoola gelmesinde büyük rol oynadı, tabir i caizse Rafa'nın Wonderkid'i Philippti.

3-Lars - Sven Bender

Lars ve Sven ikizler bu listede en çok ayırt edilemeyenler olsa gerek. İki kardeşin yıldızı da 1860 Munich forması altında parladı. Yuvadan ayrılan ilk isim Sven Bender oldu 2009 Yılında Dortmunda transfer olan Sven'in kardeşi Lars ise 2010 senesinde Leverkusen scoutlarının gözüne girmeyi başardı. İkili 2008 U-19 Avrupa kupasını Almanyanın kazanmasında çok büyük rol oynadılar. Kariyerlerine farklı kluplerde devam eden ikizleri acaba önümüzdeki senelerde aynı forma altında kupa kaldırırken bir kez daha görebilecek miyiz?

4-Arçil-Şota Arveladze

İkizlerden bahsedip bu ikiliyi atlamak olmazdı. Arçil ve Şota zamanın en güçlü Trabzonspor kadrosunda yer alan iki Futbolcu Tiflis'te Dünyaya geldiler. İkizlerin Trabzonspor'a gelmelerinde önemli rol oynayan birisi var o da Erman Toroğlu. Linfield ile oynanan Avrupa Kupası elemelerinden sonra Sadri şenere bu ikizleri öneren kişi Toroğlu oluyor. Ve ikizlerin Türkiye macerası başlıyor.Trabzonsporda bir sezon birlikte oynayan ikiliden Şota  arkasında iyi anılar bırakarak, kulüpte efsane futbolcu rütbesini kazandı. Şota günümüzde Kasımpaşanın Teknik direktörlüğünü yapıyor.

5-Ronald-Frank De Boer


Ronald ve Frank De Boer kardeşleri birbirlerinden ayırt edebilmek için onları görmek yetmezdi, bazen spikerlerin dahi kendilerini karıştırdıklarına pek çok kez rastlanmıştır. Bu ikiliden Frank De Boer'un daha cana yakın olduğunu söylemek yanlış olmaz. İkili kariyerleri boyunca 5 farklı takımda birlikte top koşturarak bu alanda rekoru ellerinde bulunduruyorlar diyebiliriz. Bu takımlar Ajax (5 şampiyonluk), Rangers, Barcelona (Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu) , Al Rayyan ve Al Shamal. İkizlerden Frank De Boer 2003-2004 sezonunda ligimizde Galatasaray forması giydi, sarı-kırmızı formayla sahaya 19 kez çıkan Frank 2 de gol kaydetti. Bu ikilinin tek ortak yanları oynadıkları klupler değil, bir ilginç istatistik de ikili oynadıkları Hollanda Milli takımı forması altında 13'er gol kaydettiler.


0 yorum:

Yorum Gönder